- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sutlac este o budinca orientala foarte dulce si aromata, numai buna in zilele de vara.
Ingrediente
- 1 litru lapte rece
- 1 litru apa
- 100 gr orez
- 2 linguri faina de orez
- 1 plic zahar vanilat
- 300 gr zahar
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- scortisoara
Instructiuni de preparare
- Orezul se pune la fiert in apa si se lasa pana ce absoarbe apa. Se adauga laptele si se amesteca pana ce da in clocot.
- Intre timp, faina de orez se desface in 100 ml de apa si apoi se adauga un polonic mic din laptele care fierbe.
- Se toarna acest amestec de faina de orez in laptele cu orezul care fierbe, se adauga coaja de lamaie, zaharul si zaharul vanilat, si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.
- Se pune orezul cu lapte in forme individuale si se presara cu scortisoara si se lasa sa se raceasca complet inainte de a le servi.