Crochete de ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crochetele de ciuperci sunt un aperitiv delicios si aromat pe cere le poti servi chiar si ca garnitura alaturi de o friptura de carne de vita.

Ingrediente

    • 150 gr orez
    • 250 g ciuperci
    • sare
    • piper macinat
    • 1 ou
    • 4 linguri cu pesmet
    • 200 ml ulei
    • 1 legatura de patrunjel

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Alegi orezul, il speli in 2-3 ape, apoi il fierbi cu 3 masuri de apa si 1/2 lingurita cu sare. Dupa 20  de minute acoperi vasul pentru 30 de minute.
  2. Cureti ciupercile de pielita de deasupra, le speli, le tai felii mici. La fel procedezi cu coditele ciupercilor. Le pui in cratita cu 2-3 linguri cu ulei, piper macinat si sare, scazi la foc mic si amesteci cu orezul fiert.
  3. Omogenizezi amestecul , formezi crochete sub forma de mici, le treci prin ou batut, apoi prin pesmet si le prajesti in ulei fierbinte. Scoti crochetele pe servetele, apoi le asezi in piramida pe un platou, servesti cu salata de sezon si felii de paine prajita, langa vin alb demisec. Poti servi crochetele ca garnitura langa friptura, carnati sau chiftele.

Recomandari

Aperitive