- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crochetele de orez umplute cu cascaval sunt foarte gustoase, ele puntand sa fie consumate reci, ca aperitiv sau calde alaturi de o garnitura, ca fel principal.
Ingrediente
- 250 gr orez
- 1 lingura rasa cu gris
- 3 oua
- faina
- 125 gr cascaval ras
- 100 gr cascaval cubulete
- ulei
- pesmet
Instructiuni de preparare
- Intr-o oala incapatoare,se pune 1 litru de apa, 2 lingurite cu sare si orezul. Se lasa sa fiarba 35 de minute, apoi se scurge si se spala sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga in sita.
- Cand orezul este bine scurs se amesteca cu un ou, grisul si cascavalul ras.
- Cu palmele umezite cu ulei, se formeaza mingiute mici, de marimea unei nuci. In mijlocul fiecareia se pune cate un cub de cascaval.
- Se bat ouale ramase, iar pe alte doua farfurii pe pune faina si pesmetul.
- Se trece fiecare biluta prin faina si ou de doua ori, si o singura data prin pesmet, dupa care se prajesc in ulei incins pana devin aurii. Cand sunt gata se scot pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, dupa care se servesc.