- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Galustele cu prune sunt perfecte la micul dejun, mai ales daca le serviti reci cu o ceasca de cafea calda.
Ingrediente
- 30 prune
- 2 oua
- 6 linguri ulei sau unt topit
- 2 oua
- 500 gr pesmet
- 500 ml apa
- 500 gr faina
- zahar
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune apa la fiert impreuna cu sarea si cu uleiul, pana clocoteste. Se ia apa de pe foc si se adauga faina, toata odata, amestecandu-se incontinuu. Se lasa la racit si apoi se adauga ouale, amestecand pana ce se omogenizeaza. Aluatul obtinut se face sul si se taie in 30 de bucati.
- Prunele se spala si li se scot samburii, apoi fiecare pruna se imbraca intr-o bucata de aluat, astfel incat sa se obtina o galusca.
- Galustele se pun la fiert in apa clocotita cu sare, la foc mic, iar cand se ridica la suprafata inseamna ca sunt gata si se pot scoate.
- Se tavalesc galustele scurse prin pesment, care a fost prajit in prealabil si in care s-a adaugat zahar si scortisoara.