Cupcakes cu portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cupcakes cu portocale sunt briose aromate si gustoase, pe care le puteti servi cu succes la gustare.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 4 oua
    • 160 gr unt
    • 1 lingurita praf de copt
    • 250 gr faina
    • 150 gr zahar
    • 200 gr ciocolata neagra de menaj

    PENTRU CREMA:

    • 160 gr zahar
    • 360 ml lapte
    • 100 gr ciocolata neagra de menaj
    • 90 gr unt

    PENTRU SERVIT:

    • 1 portocala
    • bombonele de decor

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 bucati
Timp de preparare 30 minute
Tmp de coacere 25 minute
Timp de asteptare 1 ora

  1. Cu o ora inainte de coacere brioselor, se pregateste crema, pentru care se topeste ciocolata la bain-marie si se lasa sa se raceasca. Intr-un vas se amesteca zaharul, laptele si untul si, dupa ce se obtine un amestec cremos, se adauga ciocolata topita. Se omogenizeaza apoi se baga crema la frigider pentru o ora.
  2. Pentru aluat, se topesc ciocolata si untul. Se amesteca ouale cu zaharul pana cand amestecul se albeste, se adauga untul topit si ciocoata si se omogenizeazaamestecul.
  3. Separat,  se amesteca faina cernuta cu praful de copt si apoi se adauga in preparatul cu oua. Se pune aluatul in forme si se coc 25 de minute, la foc moderat. Cand sunt gata se scot briosele si se lasa sa se raceasca.
  4. Se pune crema de la frigider pe fiecare briosa si se presara bomboane de decor. Briosele se servesc reci, cu felii de portocala.

Recomandari

Aperitive