- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de creier este un aperitiv cu care ii veti surprinde pe cei dragi, pentru ca textura fina a creierului in combinatie cu ouale si untul creeaza un preparat unic.
Ingrediente
- 1 creier
- 6 oua
- 100 gr unt
- miezul de la 1/2 franzela
- 200 ml lapte dulce
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se freaca bine untul pana devine spumos. Creierul se curata de pielite, se spala, apoi se fierbe in apa cu sare. Cand creierul s-a intarit se scurge de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca marunt.
- Se inmoaie miezul de paine in lape, se stoarce si se bate bine cu lingura pana se obtine o pasta. Pasta de paine se amesteca cu spuma de unt, se adauga creierul tocat, galbenusurile, pe rand cate unul, sare, piper si albusurile batute spuma.
- Se unge un vas termorezistent cu unt, se toarna compozitia, apoi se coace in cuptorul incins, la foc moderat pana incepe sa se rumeneasca.