- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea sleita este un aperitiv delicios si gustos, numai bun in zilele de post de peste an.
Ingrediente
- 300 gr fasole alba cu bob mare
- 4 catei de usturoi
- piper macinat
- 150 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte. doua zi fierbeti fasolea bine, pana boabele crapa si se inmoaie. Dupa ce a fiert, scurgeti fasolea intr-o sita si lasati-o pana se raceste.
- Puneti boabele de fasole recin intr-un blender si mixati pana obtineti un piure fin, adaugand treptat uleiul si pasta devine pufoasa. Condimentati cu sare si piper macinat si omogenizati bine pasta.
- Scoateti pasta de fasole si serviti-o pe tartine sau in castronele mici, decorate cu gogosar sau fire de marar verde.