- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ochiurile romanesti sunt usor de preparat, dietetice si in acelasi timp sunt si dietetice deoarece nu se pregatesc prin prajire.
Ingrediente
- cate 1 ou pentru fiecare persoana
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu otet
- sare
- frunze de patrunjel verde
- legume
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Pui apa la fiert si cand clocoteste, pui sare si otet, spargi ouale si le lasi sa alunece de pe farfurie in apa, in timp ce lasi focul mic. Ca sa fii sigura ca ouale vor ramane intregi, sparge-le pe rand intr-un polonic, iar pe acesta tine-l in apa fierbinte pana se incheaga oul.
- Ouale le scoti cu lingura de supa pe un platou, le stropesti cu unt cald. Decorezi cu frunze de patrunjel verde si servesti cu legume de sezon taiate felii alaturi de paine integrala si cafea cu lapte.