Friganele dulci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friganelele dulci sunt indicate la micul dejun, fiind satioase si foarte aromate.

Ingrediente

    • 6-8 felii de franzela
    • 200 gr zahar
    • 2 linguri cu zahar farin
    • 1 lingurita cu zeama de lamaie
    • 250 ml lapte
    • 1 ou
    • 3-4 linguri cu pesmet
    • 100 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Pui laptele la fiert cu zahar, adaugi zeama de lamaie cand laptele s-a racorit putin, treci feliile de paine taiate groase de 1-2 cm prin lapte, apoi prin ou batut si pesmet si le rumenesti in unt.
  2. Daca feliile sunt prea mari le tai in doua sau in patru bucati, pentru ca, imbibate cu lapte si
    prajite in grasime incinsa isi vor dubla volumul.
  3. Le scoti pe o farfurie, le pudrezi cu zahar farin, le servesti ca desert, calde sau reci.

Recomandari

Aperitive