- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friganelele dulci sunt indicate la micul dejun, fiind satioase si foarte aromate.
Ingrediente
- 6-8 felii de franzela
- 200 gr zahar
- 2 linguri cu zahar farin
- 1 lingurita cu zeama de lamaie
- 250 ml lapte
- 1 ou
- 3-4 linguri cu pesmet
- 100 gr unt
Instructiuni de preparare
- Pui laptele la fiert cu zahar, adaugi zeama de lamaie cand laptele s-a racorit putin, treci feliile de paine taiate groase de 1-2 cm prin lapte, apoi prin ou batut si pesmet si le rumenesti in unt.
- Daca feliile sunt prea mari le tai in doua sau in patru bucati, pentru ca, imbibate cu lapte si
prajite in grasime incinsa isi vor dubla volumul.
- Le scoti pe o farfurie, le pudrezi cu zahar farin, le servesti ca desert, calde sau reci.