- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Galustele cu prune este o reteta delicioasa foarte raspandita in zona Ardealului. Este o reteta delicioasa, care se prepara cu precadera toamna cand prunele sunt dulci si aromate.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 3 linguri gris
- 1 ou
- unt
- 500 gr cartofi
- sare
- 1 lingurita zahar
- pesmet
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja, se trec prin masina de tocat si se amesteca cu faina, grisul, oul, putina sare si zaharul. Se framanta bine si se aduna aluatul in gramada, apoi se lasa in repaus 30 de minute.
- Se intinde o foaie mai groasa, se taie patrate, pe fiecare patrat se pune in mijloc o pruna fara sambure, apoi se aduna aluatul in jurul prunei, dandu-i forma rotunda.
- Se pune un vas cu apa si sare sa fiarba si cand clocoteste se pun galustele si se lasa sa fiarba bine, circa 20 de minute. Se scot cu lingura cu gauri, se asaza pe un platou cald, se toarna peste ele unt fierbinte amestecat cu pesmet si zahar, apoi se servesc.