- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Galustele de cartofi sunt foarte aromate si gustoase, si le puteti servi atat calde cat si reci.
Ingrediente
- 5-6 cartofi
- 200 gr faina
- 1 lingura ulei
- 3 linguri zahar
- 3-4 linguri pesmet
- 1 lingura margarina
- gem de prune sau caise
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja, se curafa si se trec prin masina de tocat. Se amesteca cu faina, o lingura de ulei, o lingura de zahar si un praf de sare. Se framanta un aluat potrivit de moale din care se modeleaza galuste.
- In fiecare gaiusca se pune putin gem de prune sau caise. Se rotunjesc bine ca sa nu iasa umplutura, apoi se pun la fiert in apa clocotita si se fierb la foc mic ca sa nu se zdrobeasca.
- Se scot cu lingura de spuma si se rumenesc in margarina, apoi se trec prin pesmet amestecat cu zahar tos. Se servesc calde.