Cupe de pere cu inghetata si sirop de zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cupele de pere cu inghetata si sirop de zmeura sunt un deliciu in zilele de vara cand le puteti servi atat la desert cat si la gustare.

Ingrediente

    • 6 pere tari
    • 100 gr zahar
    • 1 litru vin alb dulce
    • 5 ml sirop de zmeura
    • inghetata de vanilie
    • zmeura

Instructiuni de preparare

  1. Se curafa perele de coaja, se taie in doua si se scot cotoarele. Intr-o oala, se fierbe vinul in care s-a adaugat zahar. in acest sirop, dupa ce s-a topit zaharul, se fierb perele, timp de 10-15 minute, apoi se scot si se scurg de sirop.
  2. Siropul se fierbe in continuare pana se reduce la o treime, ingrosandu-se. Se adauga siropul de zmeura si se toarna apoi peste pere.
  3. Se lasa la rece, minimum 2 ore. In momentul servirii, se asaza intr-o cupa cate doua jumatati de pere, siropul in care au fiert si, deasupra, o masura de inghetata.

Recomandari

Aperitive