- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de gogosi de cartofi cu sunca este economica si foarte la indemana fiind o salvare pentru mesele cu musafiri neasteptati sau pentru serile cand vrem sa facem ceva bun dar nu prea avem din ce.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 100 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 50 gr cascaval ras
- 350 gr faina
- 20 gr drojdie
- 200 gr sunca
- sare
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Cartofii se fierb in coaja, se cuarat cat timp sunt inca fierbinti, apoi se dau prina masina de tocat.
- Intr-un castron mai mare se pune faiba si o parte din lapte, drojdia dizolvata in restul de lapte, galbenusurile si se amesteca, apoi se adauga pasta de cartofi si se framanta bine.
- Se intinde o foaie, se taie cu paharul rondele si in fiecare se pune cate o lingurita de sunca tocata. Se strange aluatul peste sunca si se modeleaza forma dorita. Se pun gogosile pe o planseta tapetata cu faina si se lasa sa creasca.
- Se pune ulei sau untura intr-o cratita sa se incinga si se pun gogosile sa se rumeneasca pe toate partile. Cand gogosile sunt gata se scot pe servete absorbante sa se scurga surplusul de ulei, apoi se servesc pudrate cu cascaval ras.