- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Humus este un preparat foarte popular in tarile arabe. Spumos. hranitor si cu putine calorii, acest humus a devenit in ultimul timp foarte popular si la noi. Cu adaos de mirodenii acest humus este excelent pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni.
Ingrediente
- 500 gr naut
- 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri pasta de susan
- 6 linguri ulei de masline
- patrunjel verde
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se lasa nautul la inmuiat intr-un castron cu apa, cu o seara inainte de preparare. A doua zi, se scurge apa, se freaca boabele intre palme si se scot cojile. Se spala in apa rece, apoi se pune la fiert 30 de minute.
- Se strecoara boabele de naut, oprind o cana din zeama in care au fiert.Boabele se paeaza cu un mixer sau se zdrobesc cu ajutorul presei de piure. Crema obtinuta se pune intr-un castron.
- Piureul se amesteca cu pasta de susan, se freaca apoi cu uleiul de masline, se adauga treptat din zeama in care a fiert nautul pana cand se obtine consistenta dorita, Se condimenteaza, dupa gust, cu usturoi zdrobit, zeama de lamaie, sare si piper. Se garniseste cu patrunjel verde si se serveste pe o lipie arabeasca sau cu felii de paine prajita.