- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jeleul de rodie este un desert delicios, rapid de preparat si care se poate pastar la rece chiar si 2 ani, fara ca borcanul sa fie desfacut. Jeleul de rodie se poate folosi la prepararea deserturilor sau se poate servi ca atare.
Ingrediente
- 1 plic pectina 1:1
- 1 lamaie
- 5 buc rodii a cate 200-250 gr fiecare
- 500 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se desfac rodiile si se curata de coaja si de pielite ca sa nu aibe un gust amar. Cu ajutorul unui blender se paseaza, iar piureul obtinut se strecoara prin sita.
- Se pune sucul intr-o oala pe foc mic, se adauga sucul de la jumatate de lamaie, zaharul, pectina si coaja rasa de la toata lamaia, lasand sa fiarba totul pentru 30 de minute.
- Se ia cratita de pe foc, iar sosul se pune in borcane, se acopera cu capac si se sterilizeaza la cuptor. Cand borcanele sunt reci se pun in camara si se consuma in minim 1 luna din ziua prepararii, timp in care siropul se va inchega si se va forma un jeleu delicios.