Mamaliga cu ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mamaliga cu ceapa este o gustare rapida, traditionala, pe acre trebuie sa o incercati si dvs.

Ingrediente

    • 1 litru lapte
    • 1 ceapa alba
    • 100 gr sunca presata
    • 200 gr malai
    • 1 ceapa rosie
    • 2 linguri unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune laptele la foc cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba se adauga malaiul in ploaie. Cat se adauga malaiul se amesteca energic ca sa nu se formeze cocoloase. Cand mamaliga s-a ingrosat, se lasa sa fiarba 4-5 minute, amestecand continuu, apoi se acopera cu capac se mai lasa 2 minute si se opreste focul.
  2. Se umezeste un tocator de lemn cu putina apa si se toarna mamaliga pe el, se intinde cu dosul cutitului pana cand are grosimea de 3 cm si suprafata e dreapta si se lasa sa se raceasca. cand mamaliga s-a rcit, se decupeaza din ea rondele cu ajutorul unui pahar.
  3. Cat timp mamaliga se raceste, se pune untul la incins, se toaca cepele marunt si se calesc. Se pun rondelele de mamaliga intr-o tava termorezistenta si se toarna peste ea ceapa sote si cubuletele de sunca presata, apoi se baga tava in cuptorul incins, pentru 15 minute.

Recomandari

Aperitive