- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mazarea cu maioneza este o reteta pe care nu trebuie sa o uitati deoarece se poate servi atat ca aperitiv cat si ca fel principal de mancare, ,mai ales daca tineti vreo cura.
Ingrediente
- 1 kg mazare
- 100 gr smantana groasa
- 3 galbenusuri ( 1 fiert si 2 crude)
- 100 ml ulei
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se fierb boabele de mazare in apa cu putina sare.
- Intre timp se prepara maioneza astfel: se fierbe un ou, se scoate galbenusul fiert si se piseaza cu furculita intr-un castron pana devine ca o pasta, adaugand apoi si celelalte 2 galbenusuri crude. Se picura uleiul putin cate putin si se freaca bine cu lingura de lemn, apoi se introduce smantana si putin piper macinat.
- Mazarea se asaza pe o farfurie si se pune peste ea maioneza proaspat preparata, apoi se serveste.