- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Minitartele din foietaj sunt foarte delicate si aromate mai ales datorita umpluturii.
Ingrediente
- 500 gr foietaj semipreparat
- 230 gr branza de vaci
- 130 gr zahar brun deschis, moale
- 2 linguri lapte sau coniac
- 50 gr stafide
- faina pentru intins foaia
- 2 oua
- 4 linguri frisca degresata
- 150 gr migdale macinate
- zahar pudra sau tos pentru decor
USTENSILE:
- forma de taiat rotunda simpla sau ondulata
- 2 tavi de briose a cate 12 locasuri
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 24 de porti
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 15-20 minute
- Pe o plnseta presarata cu faina intindeti foaia de foietaj foarte subtire si, cu o forma rotunda decuparti 24 de rondele, iar resturile de foietaj puneti-le unul peste altul pentru a le intinde din nou. Fixati prin apasare, rondelele in locasurile tavilor de briose si bagati-le la frigider pana este gata umplutura.
- Turnati branza de vaci, ouale, zaharul, frisca si laptele sau coniacul si migdalele intr-un castron si bateti-le cu telul pana se omogenizeaza. Incorporati prin rasturnare stafidele, apoi turnati amestecul in cosulete.
- Coaceti tartele 15-20 de minute, pana creste se rumeneste si este ferma la atingere. Lasati sa se raceasca 5 minute in forma, apoi scoateti-le cu grija pe un gratar pana se racesc complet.
- Minitartele se servesc reci pudrate cu zahar.