- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Muffins cu dovleac si cascaval etse acel preparat minune cu care ii puteti pacali pe cei mici sa consume carne, legume sau orice altceva doriti dvs!
Ingrediente
- 300 gr dovleac
- 50 ml ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
- 70 gr sunca presata
- piper macinat
- 2 oua
- 120 gr faina
- 80 gr cascaval ras
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata dovleacul , se taie cubulete, apoi se fierbe in aburi. Cand dovleacul s-a patruns bine, se da deoparte sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui blender se paseaza pana se transforma in piure.
- Intr-un vas de plastic se bat ouale cu uleiul si cascavalul ras. Se adauga piureul de dovleac si se amesteca bine, dupa acre se incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si cu sunca presata taiata cubulete mici. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi cu compozitia obtinuta se umplu trei pe sferturi forme de muffin tapetata cu hartie de copt.
- Se pun formele intr-o tava acre se baga in cuptorul incins sa se coaca 35 de minute. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca, apoi se pot servi.