- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru un mic dejun delicios va oferim oreteta simpla si rapida cu care puteti sa incepeti ziua. Ouale brasovene sunt delicioase si foarte gustoase.
Ingrediente
- 7 oua
- 200 gr taitei subtiri
- 100 gr svaiter
- 5 linguri sos de rosii
- 40 gr unt
- pesmet
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se fierb taiteii in apa clocotita si sare, timp de 15 minute. Se fierb ouale 5 minute ca sa ramana galbenusul cleios. Se decojesc ouale si se taie felii.
- Intr-un vas termorezistent, uns cu unt si pesmet, se asaza taiteii amestecati cu unt si svaiterul ras in forma de cerc. im mijloc se pun felii de oua, iar peste se toarna sosul de rosii in care s-a pus sare si piper, dupa gust.
- Se introduce vasul in cuptorul incins pentru 10-15 minute, apoi se scoate din cuptor, se lasa 10 minute sa se racoreasca apoi se poate servi.