- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale cu sos de patrunjel sunt delicioase si foarte aromate.
Ingrediente
- 4-6 oua fierte tari
- 2 linguri cu unt
- 4 linguri cu faina
- 200 gr smantana
- sare
- 2 legaturi de patrunjel verde
- 4 linguri cu lapte dulce
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Fierbi ouale 6 minute, le lasi in apa rece 5 minute,apoi le cureti si le pastrezi in farfurie.
- Din untul inmuiat, pus intr-o cratita mica, faina pusa in ploaie si putin lapte faci un sos alb, pe care-l subtiezi cu smantana. Fierbi sosul 10 minute, sarezi, adaugi patrunjelul tocat marunt, si lasi sa mai fiarba pana cand sosul devine verde.
- Tai ouale in jumatati, le pui in sos, stingi focul. Servesti cate 2 jumatati de ou, acoperite cu sos de patrunjel, langa paine proaspata si vin alb.