- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Papanaşi de cartofi pot constitui o cină sau un desert. Ei se pot prepara cu ou sau dacă dorim să fie de post se vor realiza fără ou.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 1 galbenus
- 4 linguri faina
- 1 ou
- 25 gr unt
- 100 gr cascaval ras
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja, se curata si se zdrobesc bine cu lingura pana se obtine o pasta. Se amesteca pasta de cartofi cu galbenusul, cu oul si cu putina sare.
- Se adauga putin piper, untul, cascavalul ras si se framanta bine, apoi se face un rulou din care se taie felii care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
- Cand papanasii sunt rumeniti pe ambele parti se scot pe un servet absorbant ca sa se scurga surplusul de ulei apoi se servesc fierbinti cu sote de morcov sau mazare.