- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Parjoalele este un preparat pe care il puteti servi cald ca fel principal si rece ca aperitiv.
Ingrediente
- 500 gr carne de vita
- 1 ou
- 1 felie de franzela
- 1 ceapa
- pesmet
- marar si patrunjel
- sare
- piper macinat
- 2 cartofi fierti
- 200 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati de coaja cartofii si taiati-i felii mici. Curatati carnea, spalati in apa calduta, uscati in servet curat si taiati-o cuburi.
- Curatati ceapa, taiati-o felii si treceti-le pe toate prin masina de tocat carne. Strangeti tocatura in castron adanc amestecati cu verdeata tocata, cu franzela faramitata si cu oul intreg.
- Adaugati sare si piper si mai framantati amestecul 2-3 minute. Infainati sau presarati pesmet pe planseul de lucru, faceti din tocatura parjoale ovale, treceti-le prin faina sau pesmet si prajiti-le in mult
ulei. Lucrati la foc potrivit.
- Cand puneti parjoalele in tigaie focul sa fie tare pentru ca produsul din carne sa prinda crusta si sa nu se imbibe cu ulei.
- Serviti parjoalele calde langa legume fierte, salata de sezon si vin rose.