- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta traditionala din Ardeal este preparata in fiecare an cu ocazia sarbatorulor de Craciun. Este o reteta usor de preparat pe care o puteti face si inlocuind ficatul de porc cu cel de pui. Rezultatul va fi un pate de ficat delicios!
Ingrediente
- 400 gr de ficat de porc
- 60 gr de smanatana
- o ceapa medie
- 60 gr de unt
- 35 gr ulei (untura)
- sare si piper
- boia de ardei
Instructiuni de preparare
- Cureti ficatul de porc, il speli, il tai bucati potrivite si il pui la fiert impreuna cu ceapa. Cand a dat in cateva clocote scoti bucatelele de ficat pe o farfurie si cand s-a racit il dai prin masina de tocat cu sita deasa.
- Amesteci pasta obtinuta cu untul,smantana, uleiul baia, sare si piper. Amesteci compozitia bine pana obtii un amestec cremos pe care il dai la rece pentru 3 ore inainte de a servi.