Pasta banateana de ficat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta traditionala din Ardeal este preparata in fiecare an cu ocazia sarbatorulor de Craciun. Este o reteta usor de preparat pe care o puteti face si inlocuind ficatul de porc cu cel de pui. Rezultatul va fi un pate de ficat delicios!

Ingrediente

    • 400 gr de ficat de porc
    • 60 gr de smanatana
    • o ceapa medie
    • 60 gr de unt
    • 35 gr ulei (untura)
    • sare si piper
    • boia de ardei

Instructiuni de preparare

  1. Cureti ficatul de porc, il speli, il tai bucati potrivite si il pui la fiert impreuna cu ceapa. Cand a dat in cateva clocote scoti bucatelele de ficat  pe o farfurie si cand s-a racit il dai prin masina de tocat cu sita deasa.
  2. Amesteci pasta obtinuta cu untul,smantana, uleiul baia, sare si piper. Amesteci compozitia bine pana obtii un amestec cremos pe care il dai la rece pentru 3 ore inainte de a servi.

Recomandari

Aperitive