- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mucenicii muntenesti sunt foarte gustosi pe care trebuie sa ii preparati ori de cate ori aveti ocazia, pentru ca sunt deliciosi.
Ingrediente
- faina
- scortisoara
- apa
- nuca macinata
- sare
Instructiuni de preparare
- Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare, care se framanta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri ceva mai subtiri decit macaroanele. Din aceste suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cit mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta.
- Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust, si, cand clocoteste, se introduc mucenicii, care se fierb pana se inmoaie.
- Se iau mucenicii de pe foc si se adauga nuca pisata, pana cand zeama se ingroasa. Uscarea mucenicilor inainte de fierbere este absolut necesara, pentru a se evita absorbtia unei cantitati prea mari de apa in timpul fierberii si deformarea lor.
- Mucenicii muntenesti se servesc reci, presarati cu nuca pisata, zahar tos si scortisoara