Pasta de ficat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasta de ficat este perfecta pentru umplerea rosiilor sau a oualelor fierte.

Ingrediente

    • 1 ficat de porc sau 3-400 gr ficat de vitel sau vita
    • 100 gr unt sau margarina fina fara miros
    • 1 litru lapte nefiert
    • sare
    • piper
    • 150 ml cu vin alb
    • marar sau tarhon tocate fin

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli ficatul si-l dai in clocot in apa timp de 5 minute, apoi il treci in alt vas in care ai pus lapte nefiert (dupa ce l-ai spalat sub jet de apa rece). Fierbi la foc mic - bucata intreaga sau taiat felii mari - cel putin 30 de minute , dupa care il racesti, il treci de doua ori prin masina de tocat carne si-l amesteci cu untul sau margarina.
  2. Omogenizezi pasta folosind o lingura de lemn pana cand obtii o pasta omogena. Sarezi si piperezi, apoi subtiezi pasta cu vin alb pus pe incetul. La urma pui verdeata tocata fin, amesteci usor. Pasta obtinuta o asezi in farfurie sau tartinezi cu ea felii subtiri de paine prajita si servesti langa vin rosu.

Recomandari

Aperitive