- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasta de ficat este perfecta pentru umplerea rosiilor sau a oualelor fierte.
Ingrediente
- 1 ficat de porc sau 3-400 gr ficat de vitel sau vita
- 100 gr unt sau margarina fina fara miros
- 1 litru lapte nefiert
- sare
- piper
- 150 ml cu vin alb
- marar sau tarhon tocate fin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli ficatul si-l dai in clocot in apa timp de 5 minute, apoi il treci in alt vas in care ai pus lapte nefiert (dupa ce l-ai spalat sub jet de apa rece). Fierbi la foc mic - bucata intreaga sau taiat felii mari - cel putin 30 de minute , dupa care il racesti, il treci de doua ori prin masina de tocat carne si-l amesteci cu untul sau margarina.
- Omogenizezi pasta folosind o lingura de lemn pana cand obtii o pasta omogena. Sarezi si piperezi, apoi subtiezi pasta cu vin alb pus pe incetul. La urma pui verdeata tocata fin, amesteci usor. Pasta obtinuta o asezi in farfurie sau tartinezi cu ea felii subtiri de paine prajita si servesti langa vin rosu.