- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasta de masline este primul care se va epuiza la masa festiva pe care o veti organiza…garantez. Este simplu dar de efect. Nu este pretentios, in sensul ca nu trebuie sa se raceasca nu stiu cate ore la frigider si poate fi pregatit chiar inainte de sosi
Ingrediente
- 500 gr masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 felie de paine inmuiata in apa
- 100 ml ulei
- 1 ceapa tocata fin
- 1 gogosar rosu
Instructiuni de preparare
- Maslinele mari, carnoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea stoarsa.
- In pasta obtinuta se adauga treptat uleiul, amestecand mereu, apoi se adauga zeama de lamaie si ceapa tocata marunt.
- Pasta de aranjeaza pe un platou si se garniseste cu felii de gogosar rosu.