Pateu din carne de iepure-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pateul din carne de iepure este un aperitiv vanatoresc, aromat satios si foarte rafinat.

Ingrediente

    • 1 kg carne de iepure (vanat)
    • 200 gr slanina afumata
    • 2 cepe
    • 2 linguri cu coniac
    • 50 gr unt
    • sare
    • piper macinat
    • 4 linguri cu pesmet
    • otet
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Faci o solutie de marinat din: 1 litru apa, 1 pahar cu otet de vin, 1 lingura cu sare si piper boabe, in care asezi carnea taiata felii. Lasi sa se marineze cateva ore, apoi treci carnea, stearsa cu prosop curat, prin masina de tocat, impreuna cu 2 cepe si 100 g slanina.
  2. Pasta obtinuta o framanti cu mana cateva minute, sarezi, adaugi pesmetul si coniacul, omogenizezi continuand sa framanti amestecul.
  3. Ungi o tava de friptura cu 2 linguri cu unt, dupa care asezi o hartie alba pe fundul tavii. Pui felii subtiri de slanina peste hartie, intinzi pasta de carne deasupra, netezesti cu lama unui cutit si stropesti pateul cu putina apa.
  4. Lasi sa se coaca la cuptor 1 ora, racesti in tava, scoti apucand marginile hartiei si rastorni pateul pe un platou mare.
  5. Servesti cald sau rece, cu paine proaspata si vin rosu, langa muraturi sau legume crude, taiate sferturi.

Recomandari

Aperitive