- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele oceanic cu maioneza este o salata aperitiv foarte gustoasa, pe care o puteti servi rece, in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 4-6 pesti oceanici (cod, macrou)
- 200 ml vin alb
- 3-4 castraveti tineri
- 2 oua
- 1 lamaie
- 200 ml ulei de salata
- sare
- 2-4 linguri cu suc de rosii pentru maioneza
- 6-8 tije de patrunjel
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati pestele, inlaturati aripile si capetele, spalati in apa calduta fiecare peste, puneti sa fiarba intr-o cratita emailata, acoperiti cu vin alb si sare. Lasati sa clocoteasca vinul 5-7 minute, scoateti pestii pe platou mare, desfaceti, scoateti oasele si sira spinarii. Ornati cu feliute subtiri de lamaie si sferturi de ou fiert tare.
- Faceti o maioneza din: 2 galbenusuri, zeama de lamaie, ulei turnat cu picatura, putina sare. Adaugati sucul de rosii in maioneza amestecand energic cu lingura de lemn pentru ca maioneza sa nu se taie, apoi acoperiti pestele cu maioneza.
- Curatati castravetii cruzi, taiati-i felii subtiri de 0,5 cm, asezati-i in jurul platoului. Decorati platoul (pe deasupra pestelui) cu tije de patrunjel verde, bine spalat si uscat in servetele.
- Serviti aperitivul cu paine de casa si vin alb.