- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile in aluat sunt aperitivul perfect pentru mesele festive cand aveti invitati pe nasteptate. Rosiile in aluat sunt gustoase si pot fi servite si la micul dejun alaturi de oua fierte.
Ingrediente
- 4 rosii
- 1 ceasca aluat de clatite
- sare
- piper macinat
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Se aleg rosii tari, bune si nu prea mari. Se spala, se taie in doua, se curata de pielita si seminte, se presara cu sare, piper si se lasa putin sa se scurga de zeama.
- Se taie fiecare jumatate de rosie in doua-trei bucati care se introduc in aluatul de clatite. Se unge o tigaie cu ulei, se toarna cate o cescuta de aluat cu rosii si se fac clatite coapte pe ambele parti, sau se toarna toata compozitia odata si se prajeste. Cine doreste poate adauga si un catel de usturoi pisat.