- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salmis de iepure este un aperitiv vanatoresc care poate inlocui cu succes mezelurile de la micul dejun.
Ingrediente
- pulpele din fata, ficatul, splina, rinichii, inima iepurelui
- 175 ml vin rosu
- 100 ml coniac
- 2 linguri cu unt,
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 radacina de patrunjel
- frunze de telina
- sare
- piper boabe
- 175 ml otet
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Faci o solutie de marinat din 2 litri de apa 175 ml otet, 1 ceapa taiata in sferturi, frunze de telina, o lingura de sare sii piper boabe. Speli carnea si maruntaiele, le marinezi 2 ore, apoi le pui la fiert in solutia in care s-au marinat.
- Scoti carnea dupa 1 ora, asezi bucatile taiate felii mari in tava de friptura in care ai pus unt, morcovi taiati felii, telina taiata in sferturi, patrunjelul intreg, sare si piper boabe. Acoperi carnea cu solutia in care a fiert si pui tava la cuptor pentru 1 ora.
- Treci friptura prin masina de tocat, subtiezi cu vin si coniac, sarezi si condimentezi dupa plac. Asezi pasta de carne intr-o forma de sticla putin inalta, netezesti cu lama cutitului, lasi la rece cateva ore, apoi servesti taiat felii, cu paine proaspata si vin rosu.