Scones

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Traditionalul ceai de la ora 5 nu ar fi complet fara aceste scones proaspat coapte. Ele se mananca ca baza pentru unt, frisca sau dulceata.

Ingrediente

    • 450 gr faina
    • 50 gr zahar tos fin
    • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
    • 1 lingurita acid citric
    • sare
    • 50 gr unt
    • 1 ou batut
    • 285 ml lapte batut sau iaurt natural
    • lapte pentru uns

    PENTRU SERVIRE:

    • unt
    • frisca simpla sau batuta
    • dulceata sau gem

    USTENSILE:

    • forma mica de copt cu diametrul de 6 cm
    • tava

Instructiuni de preparare

  1. Ungeti cu putin unt si tapetati  cu faina o tava mare sau doua tavi mai mici. Intr-un vas mare cerneti faina cu zaharul, bicarbonatul de sodiu, acidul citric si sarea. Taiati untul cubulete si framantati cu degetele pana obtineti firimituri de aluat.
  2. Creati o adancitura in mijloc, turnati oul, laptele batut sau iaurtul si framantati un aluat moale,  putin lipicios. Transferati aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantati-l pana se uniformizeaza.
  3. Intindeti o foaie cu grosimea de 1 cm si taiati 12 rondele. Asezati rondelele in tava, lasand o distanta mica intre ele. Ungeti aluatul cu lapte si coaceti 15-20 de minute, pana cand creste si se rumeneste frumos.
  4. Lasati preparatele sa se raceasca pe un gratar. Taiati-le in doua si serviti-le cu unt, frisca si dulceata preferata.

Recomandari

Aperitive