- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Traditionalul ceai de la ora 5 nu ar fi complet fara aceste scones proaspat coapte. Ele se mananca ca baza pentru unt, frisca sau dulceata.
Ingrediente
- 450 gr faina
- 50 gr zahar tos fin
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita acid citric
- sare
- 50 gr unt
- 1 ou batut
- 285 ml lapte batut sau iaurt natural
- lapte pentru uns
PENTRU SERVIRE:
- unt
- frisca simpla sau batuta
- dulceata sau gem
USTENSILE:
- forma mica de copt cu diametrul de 6 cm
- tava
Instructiuni de preparare
- Ungeti cu putin unt si tapetati cu faina o tava mare sau doua tavi mai mici. Intr-un vas mare cerneti faina cu zaharul, bicarbonatul de sodiu, acidul citric si sarea. Taiati untul cubulete si framantati cu degetele pana obtineti firimituri de aluat.
- Creati o adancitura in mijloc, turnati oul, laptele batut sau iaurtul si framantati un aluat moale, putin lipicios. Transferati aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantati-l pana se uniformizeaza.
- Intindeti o foaie cu grosimea de 1 cm si taiati 12 rondele. Asezati rondelele in tava, lasand o distanta mica intre ele. Ungeti aluatul cu lapte si coaceti 15-20 de minute, pana cand creste si se rumeneste frumos.
- Lasati preparatele sa se raceasca pe un gratar. Taiati-le in doua si serviti-le cu unt, frisca si dulceata preferata.