- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul cu alune este un preparat pe care il puteti servi atat cald cat si rece,la micul dejun sau la gustare.
Ingrediente
- 500 ml lapte
- sare
- 1 baton de vanilie
- 150 gr zahar
- 5 galbenusuri
- 2 lingurite amidon alimentar
- 7 albusuri
- 30 gr unt
- 1 lingurita zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se fierb intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, ca sa se faca o infuzie. Se desface amidonul in 2 linguri de lapte rece si se toarna, putin cate putin, peste lapte. Se amesteca bine compozitia ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga
putina sare si se pune din nou cratita pe foc, amestecandu-se pana se ingroasa.
- Se lasa compozitia sa se raceasca si se incorporeaza alunele. Se amesteca bine. Se ia cratita de pe foc si se taie untul in bucatele, care se pun deasupra preparatului, in compozitia de lapte cu
amidon se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se freaca dupa fiecare.
- Albusurile se bat spuma tare. Se incorporeaza in preparat mai intai jumatate din albusuri, se amesteca usor, apoi se pune si restul de albusuri si se amesteca, de sus in jos, cu lingura de lemn.
- Se ia lingura cu lingura din compozitie si se pune intr-o forma, tapetata cu unt si pesmet, umplandu-se trei sferturi din vas.
- Se pune forma in cuptorul cald, evitandu-se sa se deschida usa cuptorului in timpul coacerii.
- Dupa 20 de minute se incearca sufleul cu un pai, care trebuie sa iasa uscat. Se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar si se serveste imediat.