Sunca de Westfalia

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sunca de Westfalia este un aperitiv gustos, dar o puteti folosi si la prepararea pastelor.

Ingrediente

    • carne de porc
    • slanina
    • sare
    • silitra
    • coriandru

Instructiuni de preparare

  1. Sunca este o bucata de carne de porc impanata cu grasime. Se lasa cu soriciul atunci cand se pregateste. Iei bucatile de sunca cele mai frumoase, le freci bine cu sare, silitra si coriandru, le pui sa stea la loc racoros in vas acoperit cel putin 10 zile.
  2. Le intorci la 3-4 zile pentru a se sara uniform. Le scoti, le insiri pe un bat gros pe care-l pui la afumatoare (in pod sau peste o groapa). Le intorci din cand in cand si le afumi timp de 7-8 zile.
  3. Sunca de Westfalia o servesti taiata felii subtiri, cu mustar sau usturoi.

Recomandari

Aperitive