- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Toba de porc este un preparat traditional de Craciun, care nu poate lipsi indiferent ca aveti invitati sau nu.
Ingrediente
- 1 stomac de porc curatat
- 1 limba de porc
- 1 splina
- 1 ureche
- 2 picioare de porc
- 500 gr ficat de porc
- 1 inima de porc
- 300 gr sorici
- 2 capatani de usturoi
- foi de dafin
- 1 lingura cu sare
- 500 gr carne macra de porc
- piper boabe si macinat
Instructiuni de preparare
- Se pun toate carnurile la fiert in apa rece( cantitatea de apa sa fie dubla fata de cea de carne) cu sare, foi de dafin si boabe de piper.Se lasa sa fiarba ( luand spuma ori de cate ori este nevoie) pana se desprinde carnea de pe os. Cantitatea de zeama ramasa trebuie sa fie egala sau mai mica decat cea de carne.
- Intre timp, se curata usturoiul si se piseaza ca pentru mujdei, iar stomacul de porc se pune in apa rece cu otet. Cand este gata carnea, se scoate din oala, se curata pielita de pe limba iar carnurile se taie in fasii, care se pun intr-un vas mare si se amesteca cu usturoiul pisat si cu piper macinat.
- Se umple stomacul cu amestecul de carne, apoi se completeaza cu zeama. La final, se coase stomacul in apa sarata, eventual, cu un pahar cu vin, o foaie de dafin si piper boabe. Se lasa 30 de minute sa fiarba, avand grija sa se intepe stomacul din loc in loc ca sa nu pocneasca.