- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lichior de caise facut in casa are gust placut de fruct si culoare aurie.Se serveste la desert, langa o prajitura cu fructe . Este o reteta clasica, originala, care o pregateste in fiecare vara, cu gandul sa-si rasfete musafirii.
Ingrediente
- 1 l apa
- 500 g zahar
- 500 ml alcool alb
- 1/4 baton vanilie
- 70 caise coapte
- 10 zarzare
Instructiuni de preparare
- Se aleg caise si zarzare coapte, de marime potrivita, I sanatoase; se spala, se sterg cu o carpa si se scot samburii.
- Se pun intr-un borcan, se toarna peste ele alcoolul cat sa Ie acopere, se leaga borcanul cu celofan si se pune la soare.
- Dupa doua saptamani esenta se poate folosi. Se face un sirop din 500 gr zahar si 1 apa. Dupa ce siropul este legat, se adauga jumatate din cantitatea de esenta si se ia siropul de pe foc, ca sa se raceasca. Dupa ce s-a racit,se adauga restul de esenta, restul de alcool si esenta de zahar ars. Lichiorul astfel obtinut se filtreaza prin tifon dublu. Se toarna in sticle, se astupa cu dopuri oparite si se pastreaza la loc racoros.