- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Din gutui se obtine dulceata, gem, peltea, pasta, compot si un delicios lichior de gutui. Acest lichior de gutui este parfumat si savuros. Putem sa ne rasfatam cu lichior de gutui dupa o masa copioasa cu familia sau prietenii.
Ingrediente
- 4 gutui mari
- 1 l alcool alb de 80°
- 800 g zahar
Instructiuni de preparare
- Se aleg 4 gutui mari sau 5 mai mici; se sterg de puf, se dau pe razatoare si se pun intr-un borcan cu gura larga. Peste ele se toarna alcoolul.
- Dupa 8 zile se filtreaza lichidul si la 1 litru de extras se adauga 800 g zahar. Se astupa vasul, se agita si se lasa sa se dizolve zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul se toarna lichiorul in sticle.
- Sticlele se astupa ermetic cu dopuri oparite si se pun la un loc rece. Lichiorul se poate consuma dupa doua saptamani.
VARIANTA 2:
INGREDIENTE:
- 1 kg gutui
- 500 ml alcool alb de 80°
- 250 g zahar
- 200 ml apa
MOD DE PREPARARE:
- Se sterg bine gutuile, se dau pe razatoare, se pun intr-un borcan peste care se toarna coniac sau alcool pana le acopera bine. Se leaga borcanul la gura cu celofan si se tine asa 4-6 saptamani.
- Se strecoara apoi prin tifon, se stoarce bine lichidul. La 1 litru de esenta astfel obtinuta se adauga siropul pregatit din 250 g zahar si 1 pahar cu apa. Se amesteca bine, se toarna in sticle si se astupa cu dopuri.