- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Nimic nu mi se pare mai bun vara decat bauturile racoritoare facute in casa, atat de aromate si naturale. Cu aceasta reteta de sirop de capsuni o sa puteti avea oricand un suc racoritor preparat cu apa plata sau apa minerala.
Ingrediente
- 4 kg capsuni
- 2 kg zahar
- vanilie
- apa
Instructiuni de preparare
- Se curata fructele de resturile de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat. Se zdrobesc cu mana, se lasa vasul la rece 10 ore, dupa care se strecoara prin tifon si se lasa siropul sa se limpezeasca.
- Separat se pune zaharul cu 2 litri de apa rece pe foc si se fierbe pana cand ajunge legat ca pentru dulceata. Atunci se pune siropul de fructe, se mai fierbe 15 minute, se parfumeaza cu putina vanilie si se toarna cald in sticle curate si bine uscate.
- Se tin sticlele invelite in paturi sau se fierb a doua zi in bain-marie. Se leaga sticlele inainte de a se pasteuriza, cu celofan pus in doua, umezit cu apa rece si bine intins. Sticlele se pastreaza in camara, la loc uscat si bine aerisit.