- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lichiorul de nuci verzi trebuie sa il incercati pentru ca este foarte aromat si rafinat, numai bun ca aperitiv la mesele festive.
Ingrediente
- 15 buc nuci verzi mari
- 1 baton de vanilie
- 50 gr baton de scortisoara
- 3-4 cuisoare
- 1 lamaie
- 1 litru alcool de 90 de grade
- 1 litru lapte crud
- 1 kg zahar
Instructiuni de preparare
- Se taie nucile in jumatati si se pun intr-un borcan de 4 kg, peste care se adauga batonul de vanilie, scortisoara, cuisoarele, lamaia taiata felii si alcoolul. Se leaga borcanul cu hartie pergament si se lasa la macerat la soare 2 saptamani.
- Se desface borcanul si se adauga laptele crud si zaharul, se leaga iarasi cu hartie pergament si se mai lasa 2 saptamani la macerat, agitand zilnic borcanul.
- Se filteaza prin tofon des si se transfera in sticle care se pastreaza la loc racoros pana in momentul servirii.