Lichior de zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lichiorul de zmeura este genul de preparat de casa de care te indragostesti pe loc. Gustul dulce-acrisor face ca aroma sa fie delicata si gustul desavarsit.

Ingrediente

    • 300 g zmeura
    • 150 g votca sau alcool alb de 80°
    • 800 g zahar
    • 600 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Zmeura coapta si sanatoasa se curata de codite si frunze si se pune intr-o sticla larga la gura. Se toarna al­coolul ca sa acopere fructele. Se pune sticla la soare pana ce zmeura se decoloreaza complet.
  2.  Se filtreaza lichidul printr-un tifon pus in doua sau prin hartie de filtru. Separat se prepara un sirop simplu de zahar. La 400 g esenta se face un sirop din 800 g zahar si 600 ml apa. Se toarna siropul peste esenta; se agita puternic pana se amesteca bine.
  3. Lichiorul se toarna in sticle, se astupa ermetic cu dopuri. Se poate consuma dupa 3 saptamani. Se pastreaza intr-un loc rece, uscat si intunecos.

VARIANTA 2;

INGREDIENTE:

  • 2 kg zmeura
  • 2 l votca sau alcool alb de 80°
  • 1 kg zahar
  • 1,5 litri apa
  • 500 ml coniac

MOD DE PREPARARE:

  1. Se curata zmeura de frunzulite, se pune intr-o stre­curatoare, care se introduce de cateva ori in apa, apoi se lasa sa se scurga apa.
  2. Se pun fructele intr-o damigeana, se toarna peste ele alcoolul, se astupa ermetic si se lasa sa stea 1-2 luni. Apoi, se strecoara printr-un tifon sau printr-o sita de par.
  3. Separat se prepara un sirop din zahar si apa, care se toarna peste esenta strecurata. Se adauga co­niacul, se amesteca bine, apoi se filtreaza lichidul. Se toarna in sticle, se astupa ermetic cu dopuri si se pastreaza la rece.

Recomandari

Bauturi