- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lichiorul de zmeura este genul de preparat de casa de care te indragostesti pe loc. Gustul dulce-acrisor face ca aroma sa fie delicata si gustul desavarsit.
Ingrediente
- 300 g zmeura
- 150 g votca sau alcool alb de 80°
- 800 g zahar
- 600 ml apa
Instructiuni de preparare
- Zmeura coapta si sanatoasa se curata de codite si frunze si se pune intr-o sticla larga la gura. Se toarna alcoolul ca sa acopere fructele. Se pune sticla la soare pana ce zmeura se decoloreaza complet.
- Se filtreaza lichidul printr-un tifon pus in doua sau prin hartie de filtru. Separat se prepara un sirop simplu de zahar. La 400 g esenta se face un sirop din 800 g zahar si 600 ml apa. Se toarna siropul peste esenta; se agita puternic pana se amesteca bine.
- Lichiorul se toarna in sticle, se astupa ermetic cu dopuri. Se poate consuma dupa 3 saptamani. Se pastreaza intr-un loc rece, uscat si intunecos.
VARIANTA 2;
INGREDIENTE:
- 2 kg zmeura
- 2 l votca sau alcool alb de 80°
- 1 kg zahar
- 1,5 litri apa
- 500 ml coniac
MOD DE PREPARARE:
- Se curata zmeura de frunzulite, se pune intr-o strecuratoare, care se introduce de cateva ori in apa, apoi se lasa sa se scurga apa.
- Se pun fructele intr-o damigeana, se toarna peste ele alcoolul, se astupa ermetic si se lasa sa stea 1-2 luni. Apoi, se strecoara printr-un tifon sau printr-o sita de par.
- Separat se prepara un sirop din zahar si apa, care se toarna peste esenta strecurata. Se adauga coniacul, se amesteca bine, apoi se filtreaza lichidul. Se toarna in sticle, se astupa ermetic cu dopuri si se pastreaza la rece.