Sirop de cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest sirop de cirese este foarte gustos, mai ales ca are o aroma delicat de migdale de la samburii cireselor. Trebuie sa il incercati.

Ingrediente

    • 500 gr cirese
    • 150 gr capsuni
    • 800 gr zahar
    • 500 ml apa
    • 1 lamaie
    • 1 aspirina

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa, apoi zdrobiti-le bine de tot si bagati-le la frigider pentru 24 de ore.
  2. Dupa 24 ore, puneti ciresele intr-o bucata de tifon si stoarceti-le cat de bine putem tot sucul. Din aceste cantitati se va obtine aproximativ 800 ml suc de cirese.
  3. Puneti la fiert la foc mic sucul impreuna cu  zaharul, avand grija ca zaharul si siropul de cirese sa fie in cantitati egale.
  4. Lasati amestecul sa dea intr-un singur clocot si inainte de a stinge focul adaugati sucul unei lamai.
  5. Lasati siropul sa se racoreasca putin, vreo 10 minute, dupa care luati cateva linguri din sirop in care dizolvati aspirina. Daca doriti puteti adauga conservant .
  6. Turnati aspirina dizolvata in siropul cald si il lasati sa se raceasca dupa care il puteti turna in sticle. Se conserva perfect peste 1 an intr-un loc racoros.
      

Recomandari

Bauturi