- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest sirop de cirese este foarte gustos, mai ales ca are o aroma delicat de migdale de la samburii cireselor. Trebuie sa il incercati.
Ingrediente
- 500 gr cirese
- 150 gr capsuni
- 800 gr zahar
- 500 ml apa
- 1 lamaie
- 1 aspirina
Instructiuni de preparare
- Amestecati ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa, apoi zdrobiti-le bine de tot si bagati-le la frigider pentru 24 de ore.
- Dupa 24 ore, puneti ciresele intr-o bucata de tifon si stoarceti-le cat de bine putem tot sucul. Din aceste cantitati se va obtine aproximativ 800 ml suc de cirese.
- Puneti la fiert la foc mic sucul impreuna cu zaharul, avand grija ca zaharul si siropul de cirese sa fie in cantitati egale.
- Lasati amestecul sa dea intr-un singur clocot si inainte de a stinge focul adaugati sucul unei lamai.
- Lasati siropul sa se racoreasca putin, vreo 10 minute, dupa care luati cateva linguri din sirop in care dizolvati aspirina. Daca doriti puteti adauga conservant .
- Turnati aspirina dizolvata in siropul cald si il lasati sa se raceasca dupa care il puteti turna in sticle. Se conserva perfect peste 1 an intr-un loc racoros.