Sirop de cirese amare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Siropul de cirese amare nu numai ca este foarte gustos dar este si un antioxidant natural, fiind de un real ajutor in tratarea durerilor articulare.

Ingrediente

    • 4 kg cirese amare
    • 2 kg zahar
    • 2litri de  apa
    • 100 gr samburi de fructe

Instructiuni de preparare

  1. Se curata fructele de codite si se spala in mai multe ape. Se zdrobesc cu mana si se lasa 10 ore in frigider, apoi nc pun intr-un tifon, care se leaga cu o sfoara si se agata deasupra unei oale curate. Se lasa sa se scurga, apoi se face un sirop legat din apa si zahar, in care se fierb si samburi de cirese. Cand siropul este bine legat, se pune sucul de fructe, se mai clocoteste amestecul 15 minute si se ia de pe foc.
  2. Se pune siropul obtinut in sticle curate si in­calzite, se leaga cu celofan pus in doua si umezit si se acopera cu multe paturi. Aceasta este pasteurizarea cea mai usoara. Pasteurizarea se mai poate face si astfel: sti­clele reci, bine legate, se pun pe tava neagra a aragazului, se aprinde focul si se lasa sticlele in cuptor 1 ora la foc potrivit Tava se foloseste uscata. O alta metoda de pasteurizare este cea traditionala: sticlele se pun intr-un vas mare plin cu apa calda, atat cat sa ajunga la nivelul siropului din sticle. Se fierbe apa 1 ora. Ca sa nu se sparga, sticlele se infasoara cu carpe sau cu hartie. Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert Se pun in camara a doua zi si se pas­treaza la loc uscat

Recomandari

Bauturi