Compozitie de nuca pentru mignonuri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Compozitia de nuca pentru mignonuri ofera deserturilor o aroma unica, de aceea o puteti decora numai cu putina frisca batuta sau cu un gem de fructe aromat.

Ingrediente

    • 6 oua
    • 120 gr zahar tos
    • 60 gr faina
    • 60 gr nuci macinate
    • 100 gr unt topit
    • coaja rasa de la 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca bine la bain-marie zaharul cu ouale intregi, avand grija pentru ca cu cat baterea se va face mai tare, cu atat compozitia va fi mai pufoasa. Compozitia este suficient de groasa in momentul in care, daca veti ridica telul compozitia care va cadea de pe el nu isi  va pierde imediat forma.
  2. Se ia vasul de pe aburi si se bate pana cand se raceste, incorporand usor faina, nucile macinate si zaharul vanilat. Se aduaga untul topit si racit, omogenizand bine compozitia. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava dreptunghiulara, nu foarte inalta, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat.
  3. Cand blatul este copt se rastoarna pe o planseta presarata cu faina, iar tava se va ridica de pe prajitura, abia cand s-a racit. In felul acesta, prajitura ramane frageda.

Recomandari

Cafea