- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mocaccino ice este o cafea racoritoare de vara.Mocaccino ice se poate bea atat la micul dejun cat si dupa masa de pranz.
Ingrediente
PENTRU FRAPPE:
- 400 ml expresso lung
- 50 ml frisca lichida
- 6 cuburi de gheata
- 1 plic zahar vanilat
- 100 ml lapte
- 1 lingura sirop de cacao/ sirop de ciocolata
- 2 linguri de zahar
PENTRU DECOR:
- praf de scortisoara
- cafea rasnita
Instructiuni de preparare
- Toarna expressoul in vasul blenderului. Adauga laptele, zaharul, siropul de cacao/ciocolata, gheata sparta si zaharul vanilat.
- Mixeaza ingredientele 1 minut la putere maxima, apoi toarna frisca lichida in fir subtire, mixand in continuare.
- Cand compozitia a devenit omogena, toarn-o in doua cesti de sticla si serveste bautura presarata cu putina scortisoara si, dupa gust, cu un praf de cafea cernuta printr-o strecuratoare fina.
Sfat!
Daca nu ai la indemana sirop de cacao, poti folosi si cacao dulce pulbere, pe care sa o folosesti in acelasi mod ca si siropul.