- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnea de porc in suc propriu pentru iarna este o metoda rapida si sigura de a pastra carnea de porc peste iarna, lucru care ii asigura si un gust mault mai aromat si delicat.
Ingrediente
- carne macra de porc
- sare
- grasime de porc
Instructiuni de preparare
- Carnea macra de porc se taie in bucati potrivite, de grosimea degetului. Se dau bucatile prin sare si se asaza in borcane de 1 kg. Borcanele se leaga la gura cu hartie de ziar si se baga in cuptor, la foc potrivit, timp de o ora.
- Se scot borcanele din cuptor, se inlatura ziarul, iar in borcane se toarna grasime calduta pana se umplu, apoi se acopera borcanele cu celofan dublu si se leaga strans.
- Se pun borcanele in camara rece si se pastreaza pana la folosire. Carnea de porc astfel conservata se poate folosi la orice tip de mancare.