- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Portocalele zaharisite desi necesita timp sa le preparati, deserturile la care le veti folosi vor fi foarte aromate si gustoase.
Ingrediente
- 4 portocale
- 1 kg zahar
- 1 lingura glucoza
Instructiuni de preparare
- Se taie portocalele in sferturi, fara sa se rada si se pun la fiert cu apa rece pana s einmoaie bine coaja. Se scot, se scurg, se lasa sa se raceasca, apoi se pune in siropul clocotit, nu legat, si se da intr-un clocot, apoi se da vasul deoparte.
- A doua zi se scurge siropul si se pune la fiert, cand clocoteste se pun portocalele din nou si se mai dau intr-un clocot. Aceasta operatie se repeta de 7 ori, adaugand de fiecare data cate 2 liguri de zahar.
- Cand se pune ultima oara la fiert, se adauga in sirop o lingura de glucoza, apoi se toarna in borcane care se leaga cu hartie pergament si se pastreaza in loc intunecat si rece.