portocale zaharisite- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Portocalele zaharisite desi necesita timp sa le preparati, deserturile la care le veti folosi vor fi foarte aromate si gustoase.

Ingrediente

    • 4 portocale
    • 1 kg zahar
    • 1 lingura glucoza

Instructiuni de preparare

  1. Se taie portocalele in sferturi, fara sa se rada si se pun la fiert cu apa rece pana s einmoaie bine coaja. Se scot, se scurg, se lasa sa se raceasca, apoi se pune in siropul clocotit, nu legat, si se da intr-un clocot, apoi se da vasul deoparte.
  2. A doua zi se scurge siropul si se pune la fiert, cand clocoteste se pun portocalele din nou si se mai dau intr-un clocot. Aceasta operatie se repeta de 7 ori, adaugand de fiecare data cate 2 liguri de zahar.
  3. Cand se pune ultima oara la fiert, se adauga in sirop o lingura de glucoza, apoi se toarna in borcane care se leaga cu hartie pergament si se pastreaza in loc intunecat si rece.

Recomandari

Conserve si Muraturi