Coacaze zaharisite

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Coacazele zaharisite sunt delicioase si foarte aspectuoase, tocmai de aceea se folosec mai ales pentru decorarea deserturilor rafinate.

Ingrediente

    • 1 kg zahar
    • 500 ml apa
    • 1 kg ciorchini coacaze negre sau rosii

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe un siro din apa si zahar pana se leaga foarte bine. Se leaga cu un fir de ata cate 2-3 ciorchini de coacaze nerge sau rosii si se lasa sa fiarba foarte putin  in siropul legat.
  2. Se scot ciorchinii si se dau prin zahar, apoi se pun pe o tava, in cuptorul caldut, sa se usuce bine.
  3. Coacazele zaharisite se pastreaza in borcane inchise ermetic, in loc racoros.

Recomandari

Conserve si Muraturi