- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Coaja de portocala confiata este foarte aromata, fiind de mare folos la prepararea deserturilor.
Ingrediente
- 6 portocale cu coaja groasa
- 500 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Se decojesc portocalele, iar coaja se taie in patrate, care se tin in apa rece 3 zile, schimband apa de cateva ori ca sa isi lase amareala.
- Se scot cojile, se scurg, apoi se pun la fiert impreuna cu siropul de zahar preparat dinainte. Se lasa sa fiarba pana cand siropul a scazut aproape de tot, iar cojile au devenit sticloase.
- Se scot cojile de portocala pe o tava si se pun in cuptorul cald sa se usuce, repetand operatiunea inca 2-3 zile.
- Cojile de portocale confiate se pastreaza in borcane inchise ermetic, la loc intunecat si rece.