- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciresele confiate fac deliciul celor mai savuroase preparate de cofetarie si patiserie. Secretul cireselor confiate este dat pe de o parte de calitatea fructelor selectate pentru confiere, iar, pe de alta parte, de reteta originala de confiere.
Ingrediente
- 1 kg cirese albe mari, coapte
- 600 g zahar
- 500 ml apa
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se curata ciresele de codite si samburi, se pun in siropul de zahar, legat ca pentru dulceata si se lasa sa stea 1 ora ca sa ia destul zahar. Se fierb ciresele 10 minute, se trage vasul de pe foc si se fierb a doua zi doar 15 minute, cu zahar vanilinat.
- Se lasa sa se raceasca in sirop cel putin 10 ore, se scot si se scurg in strecuratoare. Se intind pe un planseu de lemn curat, se usuca la soare sau se pun in tava aragazului si se usuca la foc moale.
- Se trec prin zahar tos, se asaza in cutii cu capac in straturi, cu hartie intre ele. Se pastreaza in loc aerisit.