- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Amestecul pentru ghiveciuri si ciorbe da mancarurilor aroma legumelor proaspete. Aceste amestecuri nu pot lipsi din camara niciunei gospodine.
Ingrediente
- 5 kg varza alba
- 2 kg ardei
- 5 radacini de telina
- 2 kg rosii
- 10 radacini de patrunjel
- 5 radacini de pastarnac
- 8 frunze de dafin
- 200 gr piper boabe
- 500 gr sare grunjoasa
Instructiuni de preparare
- Varza se taie fideluta. telina, patrunjelul si pastarnacul se curata si se dau pe razatoare. Rosiile si ardeii se taie bucati. Se amesteca toate legumele cu dafinul si piperul si se presara cu sare. Se lasa peste noapte la macerat, intr-un vas larg.
- A doua zi se asaza compozitia in borcane cu lingura, presand bine sa nu ramana spatii goale printre legume. Se pastreaza in camara le rece si se folosesc la ciorbe si la ghiveciurile din legume.